Sesja wprowadzająca do nauki Modelu Creighton w Poradni Donum Vitae

Zapraszamy w najbliższą środę 24 maja na spotkanie wprowadzające do nauki Modelu Creighton w Poradni Donum Vitae. Jest to niezobowiązujące i bezpłatne spotkanie informacyjne w formie otwartego wykładu, podczas którego można dowiedzieć się, czym jest Model Creighton – system obserwacji kobiecego cyklu będący głównym narzędziem diagnostycznym naprotechnologii.

Podczas wykładu prezentowane są: podstawowe zasady obserwacji ocenianych parametrów objawu śluzu i sposobie nanoszenia informacji na kartę obserwacji; podstawy anatomii i fizjologii człowieka, a także zastosowanie Modelu Creighton w przypadku niepłodności. Szeroki zakres tematyczny Sesji bierze pod uwagę różne intencje, z jakimi pary przychodzą na to spotkanie. Czas trwania sesji to około 1,5 godziny. Jeśli uczestnik sesji wprowadzającej decyduje się na rozpoczęcie nauki Modelu Creighton, umawia się z instruktorem na spotkanie indywidualne.

Spotkanie poprowadzi instruktorka Modelu Creighton pracująca w Poradni Donum Vitae,  Ewelina Grzyb.  Z wykształcenia położna oraz familiolog. Pracuje w Szpitalu Klinicznym w Policach na oddziale patologii ciąży i położniczym. Jako certyfikowany doradca laktacyjny wspomaga również mamy karmiące naturalnie w ich „mlecznej przygodzie”.

24 maja godz. 18.00

Poradnia Donum Vitae