Owoce spotkania rodziców po stracie

W każdą druga środę miesiąca, już od kilku lat, ma miejsce spotkanie dla rodziców po stracie. Wczorajsze było wyjątkowo owocne.

Po Mszy świętej podczas której mieliśmy okazję modlić się w intencji rodziców i rodzin, którzy doświadczyli śmierci dziecka, spotkaliśmy się w pięknie urządzonym pokoju gościnnym na plebani. W bardzo ciepłej i przyjaznej atmosferze rozpoczęliśmy spontaniczną burzę mózgów. W jaki sposób możemy rozwinąć pomoc na rzecz rodziców po stracie? Jak zmodyfikować formułę naszych środowych spotkań? Jakie tematy chcielibyśmy zgłębiać?Pełni entuzjazmu zaczęliśmy tworzyć plany, które w przyszłym roku będziemy wcielać w życie. Nasza propozycja zmiany spotkań, które pierwotnie miały być wyłącznie grupą wsparcia, poszerzył się o propozycję spotkań tematycznych. Krótka burza mózgów zaowocowała propozycjami konkretnych tematów ważnych dla rodziców po stracie i ich rodzin. Już wkrótce przedstawimy ich listę.

Piszcie do nas o swoich pomysłach i propozycjach, w jaki sposób możemy sprawić, by nasza pomoc docierała do jak największego grona potrzebujących i odpowiadała na ich potrzeby.