Ostatnie pożegnanie Dzieci Utraconych na polickim cmentarzu

Odbył się kolejny pogrzeb Dzieci Utraconych na polickim cmentarzu. Pożegnaliśmy 11 dzieci, których szczątki spoczęły w Grobowcu Dzieci Utraconych.

W samo południe pierwszego z wrześniowych poniedziałków, mimo niedogodnej dla większości pory, przy Grobowcu Dzieci Utraconych na cmentarzu w Policach zebrało się blisko 30 osób, by wspólnie pożegnać zmarłe przed narodzeniem dzieci. Jedenaście ciał przekazanych przez policki szpital, zostało z godnością pochowanych przez ks. Tomasza Ceniucha z Fundacji Donum Vitae.

Był to już 6 pochówek dzieci, których ciała nie zostały odebrane z polickiego szpitala, bądź rodzice pozostawili je tam świadomie, aby zostały pochowane w Grobowcu Dzieci Utraconych

Zachęcamy do posłuchania tej krótkiej relacji, jakimi słowami dzieci zostały pożegnane, a rodzice pokrzepieni.