Mrok żałoby i światło nadziei. Rekolekcje dla osób, które utraciły dziecko.

Doświadczenie utraty własnego dziecka to dramat, którego nie da się opisać, a zrozumieć mogą go tylko ci, którzy sami przeżyli podobne doświadczenie. Tracąc dziecko, traci się jakby część samego siebie. Przeżycie tak wielkiego bólu rodzi wiele pytań, od których nie sposób się uwolnić. Dokąd z nimi pójść? Gdzie znaleźć odpowiedź?

Rekolekcje dla osób, które straciły swoje dzieci, niezależnie od wieku czy okoliczności. Nabór otwarty – wypełnij i wyślij formularz zgłoszeniowy dostępny  na stronie Centrum Edukacyjno Formacyjnego w Gnieźnie.

W proponowanych rekolekcjach nie dajemy łatwych odpowiedzi na trudne pytania, nie obiecujemy „taniej” pociechy i nie zapewniamy, że wszystko zaraz się zmieni. Chcemy się spotkać i pokornie słuchać, być blisko Boga i siebie nawzajem, uczestniczyć w drodze tych, którzy jak my, bardzo cierpieli, a jednak podążają naprzód i żyją w nadziei spotkania.

Rekolekcje przeznaczone są dla osób, które straciły swoje dzieci, niezależnie od wieku czy okoliczności. Znajdziemy w nich czas na wspólną modlitwę, refleksję nad problemem utraty i żałoby, wzajemne słuchanie. Będzie w nich szansa na rozmowę z księdzem, psychologiem, a nade wszystko osobami, które mogą nas zrozumieć, bo przeszły podobną drogę. Zapraszamy!

Rozpoczęcie w piątek o godz. 18.00

Prowadzący: ks. Wojciech Rzeszowski z ekipą Centrum