Kolejny etap promocji wspierany przez św. Rodzinę

W końcu się ujawniłyście! Tak długo szukałam naprotechnologii w naszym mieście. – to jedna z wielu życzliwych reakcji na naszą akcję. Kolejna niedziela z naprotechnologią i Modelem Creighton. Tym razem celem podejmowanych przez zespół naszej Poradni działań promocyjnych była parafia św. Rodziny w centrum Szczecina. Ogromna życzliwość księdza proboszcza i bardzo duże zainteresowanie parafian sprawiły, że był to bardzo owocny i dobry dzień. Dziękujemy!

Przez cały dzień reprezentacja Poradni zapraszała parafian na sesję wprowadzającą z naszą instruktorką Modelu Creighton, która odbędzie się w siedzibie Poradni Donum Vitae w najbliższą środę 20 czerwca o godz. 19. Rozdawałyśmy ulotki, odbyłyśmy wiele ciekawych rozmów, odpowiadałyśmy na liczne pytania osób zainteresowanych.

Spotkałyśmy się również z bardzo ciekawą propozycją – jedna z pań, która jest pedagogiem w jednej ze szczecińskich szkół, zaproponowała nam poprowadzenie lekcji dotyczącej Modelu Creighton, naturalnego planowania rodziny i ekologicznego podejścia do płodności w swojej szkole. Nie ukrywamy, że jest to fantastyczna możliwość i z wielką radością skorzystamy z niej już w najbliższym roku szkolnym.

Mamy nadzieję, że tak pracowicie spędzona niedziela przyniesie konkretne owoce i informacja o możliwości skorzystania z pomocy naprotechnologii i Modelu Creighton dotarła do osób, która naprawdę jej potrzebują.

Zapraszamy na otwartą sesję wprowadzającą Modelu Creighton!

środa 20 czerwca na godzinę 19

siedziba Poradni Donum Vitae