Spotkanie dla rodziców po stracie

Zapraszamy, jak co miesiąc w drugą środę miesiąca na kolejne spotkanie dla rodziców po stracie w parafii św. Rodziny w Szczecinie.

W tym miesiącu będziemy na Was czekać 10 maja w parafii św. Rodziny na ul. Królowej Korony Polskiej 28 w Szczecinie. Spotkania mają charakter otwarty. Ich celem, jest stworzenie przestrzeni do przeżycia żałoby, odnalezienia wsparcia w innych, którzy również są uczestnikami tego trudnego doświadczenia.

Wszystkim rodzicom, którzy doświadczyli śmierci dziecka, przypominamy o uruchomieniu telefonu zaufania. Jeśli doświadczyłeś śmierci dziecka, przeżywasz żałobę, masz coraz więcej pytań i coraz mniej odpowiedzi, to właśnie dla Ciebie uruchomiliśmy telefon zaufania, pod którym możesz uzyskać wsparcie w tych najtrudniejszych momentach.

Zapisz sobie ten numer w swoim telefonie: 504 646 015

Obecnie dyżury odbywają się w poniedziałki i środy w godz. 20-22 – wtedy zawsze usłyszysz wspierający głos po drugiej stronie. Jeśli jest taka potrzeba, możesz dzwonić w tych godzinach, aby umówić się na dłuższą rozmowę, bądź spotkanie. Osobą dyżurującą jest Ksiądz, mający doświadczenie w duszpasterstwie osób z doświadczeniem śmierci dziecka i zaangażowany w działania Fundacji Donu Vitae.