NaProTECHNOLOGY

Co to jest NaProTECHNOLOGY®

To dziedzina wiedzy medycznej zajmująca się zdrowiem prokreacyjnym kobiety i mężczyzny, monitorująca i utrzymująca zdrowie układu rozrodczego kobiety oraz pomagająca przywrócić płodność małżeńską. Nie wzbudza kontrowersji etycznych, nie łamie sumień korzystających z niej pacjentów oraz stosujących ją lekarzy. Wykorzystując najnowsze osiągnięcia ginekologii, endokrynologii i chirurgii, przywraca naturalne zdolności prokreacyjne małżeństwa. Spośród innych metod przywracania płodności NaProTECHNOLOGY® wyróżnia zgodność z naturą – proces leczenia prowadzi do przywrócenia zdrowia prokreacyjnego w małżeństwie oraz umożliwienia naturalnego poczęcia dziecka. Jeśli jest to niemożliwe, promuje adopcję. Stanowi również znakomitą odpowiedź na tak częsty problem stosowania antykoncepcji w małżeństwach. Dzięki poznaniu proponowanej przez NaProTECHNOLOGY® wystandaryzowanej metody rozpoznawania płodności, małżonkowie mogą rozpocząć życie zgodne z ich naturalnym rytmem płodności i korzystać z niego w zgodzie z własną intencją, rezygnując z łamiącej sumienia antykoncepcji.

NaProTECHNOLOGY® to diagnozowanie i leczenie niepłodności oraz innych zaburzeń zdrowia prokreacyjnego, w tym:

– problemów hormonalnych,
– nawykowych poronień,
– zespołu napięcia przedmiesiączkowego,
– depresji poporodowej,
– nawracających torbieli jajnikowych,
– endometriozy,
– zespołu policystycznych jajników.

NaProTECHNOLOGY® to również naturalna metoda rozpoznawania płodności dla małżonków, którzy chcą żyć w zgodzie z fizjologicznym cyklem płodności.

NaProTECHNOLOGY® wyróżnia się spośród innych metod przywracania zdrowia prokreacyjnego:

• skutecznością: opierając się na współpracy z indywidualnym cyklem płodności kobiety, rzetelnie diagnozuje przyczyny niepłodności małżeńskiej, wykorzystując najnowsze osiągnięcia ginekologii, endokrynologii i chirurgii, skutecznie przywraca zdrowie prokreacyjne,
  • indywidualnym podejściem: poprzez indywidualne monitorowanie cyklu płodności kobiety, stanowi skuteczną profilaktykę zdrowia i możliwości prokreacyjnych, od okresu dojrzewania, aż po menopauzę,
  • zgodnością z naturą: akceptowana moralnie, bazując na naturalnym cyklu płodności kobiety daje szansę na poczęcie dziecka w sposób naturalny, a gdy jest to niemożliwe, promuje adopcję,
  • działaniem zespołowym: pacjenci – zarówno kobieta, jaki i mężczyzna – pozostają w ciągłej ścisłej współpracy z instruktorem Modelu Creightona oraz lekarzem konsultantem NaProTECHNOLOGY® tworząc zespół wspólnie zmierzający do rozwiązania problemu.