Fundacja Donum Vitae

W trosce o Twoją rodzinę, zdrowie i płodność

Problem niepłodności dotyka coraz liczniejsze małżeństwa. Jest tematem niezwykle intymnym, trudnym i delikatnym. Osoby, które dotyka, doświadczają ogromnego cierpienia. Odbija się to na relacji między małżonkami i nierzadko kończy rozpadem więzi oraz małżeństwa.

Wychodząc naprzeciw temu problemowi, została powołana do życia Fundacja Donum Vitae. Powołana do życia, bo właśnie taki jest jej główny cel – przywracać nadzieję małżeństwom i rodzinom na poczęcie i wydanie na świat nowego życia dzięki pomocy godziwych etycznie, naturalnych metod wspierania płodności.

Z troski o rodzicielstwo wyłania się drugi obszar działań Fundacji – pomoc rodzicom, którzy doświadczyli śmierci dziecka przed jego narodzeniem. Jest to temat niezwykle bolesny i delikatny, ale również często pomijany. Pragniemy szerzyć świadomość tego tematu w społeczeństwie, przekazywać informacje na temat praw rodziców po stracie, gdzie można uzyskać pomoc w tym doświadczeniu oraz jak sobie radzić z tym wyjątkowym przeżywaniem żałoby.