Spotkania rodziców po stracie dziecka

(…) cierpienie ludzkie przede wszystkim mnie onieśmielało. Trudno mi było przez pewien czas zbliżać się do cierpiących,  gdyż odczuwałem jakby wyrzut, że oni cierpią, podczas gdy ja jestem od tego cierpienia wolny. Prócz tego czułem się skrępowany uważając, że wszystko, co mogłem im powiedzieć, nie ma pokrycia po prostu dlatego, że to oni cierpią, a nie ja.

św. Jan Paweł II ​

Picture

Śmierć osoby bliskiej zawsze jest niezwykle trudnym doświadczeniem. Szczególnie trudnym, gdy tą osobą jest dziecko.

Zapraszamy wszystkich doświadczonych śmiercią dziecka, na spotkanie rodziców po stracie. Grupa powstała 15 października 2014 w Dniu Dziecka Utraconego. Jej celem, jest stworzenie przestrzeni do przeżycia żałoby, odnalezienie wsparcia w innych, którzy również są uczestnikami tego trudnego doświadczenia.

Spotkania mają charakter otwarty, odbywają się w każdą drugą środę miesiąca o godz. 19.00 w siedzibie Poradni Donum Vitae – Dar Życia – al. Wojska Polskiego 96/3 w Szczecinie.

Spotkanie poprzedzone jest Mszą Świętą o godzinie 18 w intencjach rodziców w pobliskiej parafii p. w. Św. Rodziny – ul. Królowej Korony Polskiej 28.

Obraz